VINSKA TURA MAGICNI KARLOVCI

VINSKA TURA

Sremski Karlovci-Manastir Hopovo-Manastir Ravanica-Vrdnik-Irig

2018

Legenda kaže da su bogovi izmislili pivo da im narod ne bi popio vino. Jedan od rimskih imperatora s kraja trećeg veka nove ere – Marko Aurelije Prob, na ove prostore je, iz južne Italije, doneo prvu sadnicu vinove loze. Upravo ovaj događaj odredio je današnje Sremske Karlovce, kao srpsku prestonicu vina. Da li ste čuli priče o Bermetu, Portogizeru, Sili, Rizlingu, Krokanu? Kako izabrati između toliko kvalitetnih sorti vina? Vinski podrumi će Vas svojim duhom vratiti vek u prošlost, susrešćete se sa njihovim tajnama i legendama. …ali podrumi su ipak puni života, a kada zavirite u njih pred vama je svet u kakav još niste zakoračili. Baš na tom mestu postajete svedok ljubavi koju su vinari i podrumari utkali u svoje Vinarije gde čuvaju i neguju svoja najveća blaga, koje im je priroda tako velikodušno podarila, kroz vinovu lozu, što daje vrhunska vina koja svojom bojom, bukeom i ukusom osvajaju i najistančanije vinske ukuse.Nije Vojvodina samo salaši, paori ili tamburaši…

Pođite sa nama u bajkovito putovanje po čudesnoj Vojvodini…

Program putovanja:

Polazak autobusa iz NOVOG SADA sa parkinga kod stare LOKOMOTIVE u 9:00 sati. Vožnja do SREMSKIH KARLOVACAi obilazak centra grada:Patrijaškog dvora, Fontane četiri lava, Prve srpske gimnazije, Saborne crkve Svetog Nikole.Odlazak na VIDIKOVAC!Sa prostranog vidikovca vidi se sve ono što Karlovce izdvaja od ostalih gradova! Poseta VINSKOM PODRUMU PORODICE BAJILO.U romantičnom i tradicionalnom ambijentu uzivaćete u sjajnim vinima koja pravi ova vredna porodica! Nastavak vožnje do MANASTIRA HOPOVO a zatim i do MANASTIRA RAVANICA. Nakon obilaska nastavak vožnje i odlazak do VRDNIKA–uživanje u sadržajima hotela TERMAL–Za Vrdnik su posebno značajne termomineralne vode. Voda dostiže temperaturu od 30 stepeni Celzijusa, te pruža neverovatan ugođaj u ovim zimskim, snežnim danima! Pauza za fakultativni ručak. Nastavak vožnje i odlazak do IRIGA.Poseta vinarije MAČKOV PODRUM.Svaka generacija Jojića je ostavila za sobom traga – neki su marljivo dodavali i radili. Po neki u miraz odneli ili na karti izgubili…ali gen za vino se prenosio do danas. Sadašnja generacija umešno koristi vredno nasleđe predaka o negovanju vinograda i pravljenju vina u kojem ćete i Vi uživati! Povratak u kasnim popodnevnim satima i dolazak u NOVI SAD oko 20 h.

CENA: 900 din

Cena programa obuhvata:

– prevoz visokopodnim, komfornim autobusom na navedenoj relaciji – obilasci i degustacije prema programu