TEMIŠVAR

TEMIŠVAR

ŠOPING !

NOVI TERMINI!

12.novembar 2018.

25.novembar 2018.

09.decembar 2018.

23.decembar 2018.

MOGUĆI POLASCI I IZ KAĆA, ŽABLJA, ĐURĐEVA, ZRENJANINA

Osim Transilvanije i grofa Drakule Rumunija ima primorje koje vredi istražiti, deltu Dunava i još mnogo toga. Gradovi su posebna atrakcija, Bukurešt i Temišvar su arhitektonski biseri i svaki od njih je priča za sebe. Predstavićemo vam Temišvar, prelepi grad na Begeju, živahni lepotan na uspavanoj reci. Do samog Temišvara uživaćete u pogledu na ravnicu prošaranu poljima i seoskim imanjima. Banat se ovde nastavlja ne hajući za granice. Arhitektura seoskih kuća je ista kao i u bilo kom selu u Vojvodini. Ni na koji način nećete imati osećaj da ste upravo izašli iz Srbije. Temišvar vas dočekuje svojom industrijskom zonom, čije sive zgrade uskoro se gube pred kitnjastim fasadama nekadašnje Temišvarske periferije. Ono što je nekada bilo predgrađe i daleko od centra danas je obod grada sa luksuznim stanovima i lepim balkonima. Temišvar je grad koji je većinu svojih atrakcija koncentrisao na tri trga: Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, i Piaţa Libertăţii. Temišvar je grad gde se na ulici često čuje srpski jezik. Naš narod je tokom proteklih vekova ostavio veliki trag u ovom gradu i danas je srpska nacionalna manjina peta po veličini u Rumuniji.Ljubitelji prirode i zelenila ovde će biti svoji na svome jer je Temišvar grad jedan od najzelenijih u Evropi. Temišvar kao elegantni grad na Begeju sa svojim parkovima, baštama i drvoredima, širokim trgovima i mirnim ulicama ostavlja bez daha i jednostavnom lepotom i poziva vas da dođete opet!

Program putovanja:

Polazak autobusa iz Novog Sada sa parkinga kod LOKOMOTIVE (železnička stanica) u 06:30h. Vožnja preko Zrenjanina do Temišvara. Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: TRG POBEDE (Piaţa Victoriei) na kojem su zdanje OPERE i NACIONALNOG TEATRA, SABORNA (rumunska) crkva Banatske mitropolije, KIP VUČICE koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), te reprezentativna zdanja secesije, TRG SLOBODE (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na TRG JEDINSTVA na kom su STUB KUGE, RIMOKATOLIČKA katedralna crkva, BAROKNA PALATA (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i SABORNA CRKVA Srpske pravoslavne crkve. Poseta Srpskoj sabornoj crkvi u kojoj se nalazi ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Nakon razgledanja grada slobodno vreme. U dogovoreno vreme odlazak do jednog od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope – ” IULIUS MALL”. Vreme predviđeno za šoping i u popodnevnim satima povratak za Srbiju. Dolazak u Novi Sad oko 20:00h (u zavisnosti od zadrzavanja na granicnim prelazima)

CENA : 990 din

Cena izleta obuhvata

– Prevoz visokopodnim, komfornim autobusom na navedenoj relaciji

– Obilaske prema programu

– Organizaciju i vođstvo puta

Cena izleta ne obuhvata:

– individualne troškove putnika

– međunarodno putno osiguranje.

– Broj mesta za svaki polazak je ograničen, požurite i rezervišite željeni termin!
– Obavezna rezervacija mesta unapred na telefon 065/4498255 060/1317990
– Putnici su u obavezi da se upoznaju sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja kao i da se 3 dana pre puta informišu o tačnom vremenu i mestu polaska.
NAPOMENE:
– za ovo putovanje državljanima Republike Srbije je potreban “crveni” BIOMETRIJSKI pasoš.
– preporučujemo da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropsku eunije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) na web stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
– ukoliko dete putuje u pratnji jednog roditelja neophodna je overena saglasnost drugog u slučaju policijske kontrole na granici.
– krajnji rok agencije za obaveštavanje putnika o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
– broj mesta je na svakom polasku ograničen. Slobodnih mesta ima do popune kapaciteta.
– Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja
– Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, objektivnih okolnosti.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnoh okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
– Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
ZA REZERVACIJU JE POTREBNO:
– Ime i Prezime
– broj pasoša
– kontakt telefon
Sve informacije koje se nalaze na sajtu su informativnog karaktera, validan je program istaknut u agenciji.