DVORCI TRANSILVANIJE 2019

DVORCI TRANSILVANIJE

TEMIŠVAR-BRAN-BRAŠOV-SIBIU-SINAIA

3 dana autobusom-1 NOĆENJE SA DORUČKOM

autobusom 19. - 21. OKTOBAR 2018.

1.dan (petak)          Polazak autobusa iz Novog Sada sa parking kod  STARE LOKOMOTIVE u 17h.  Vožnja preko Zrenjanina i Srpske Crnje do Temišvara. Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata. Večernja šetnja romantičnim ulicama “MALOG  BEČA”: TRG POBEDE na kojem su zdanje OPERE I NACIONALNOG TEATRA, rumunska crkva Banatske Mitropolije, KIP VUČICE koja doji Romula i Rema(poklon grada Rima iz 1926.godine), te reprezentativna zdanja secesije, TRG SLOBODE na kojem se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije Ii bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na TRG UJEDINJENJA na kom su STUB KUGE, RIMOKATOLIČKA CRKVA, BAROKNA PALATA (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i SABORNA –SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA. Nastavak vožnje kroz Rumuniju u ponoćnim satima…

  1. dan (subota) …dolazak u DVORAC BRAN u TRANSILVANIJI u jutarnjim satima. Dvorac je poznatiji kao DRAKULIN DVORAC i poslužio je irskom piscu Bramu Stokeru kao inspiracija za pisanje romana DRAKULA. U dvorcu Bran nalazi se postavka o istorijskoj ličnosti VLADA CEPEŠA, vlaškog vladara koji je nadimak “drakul”- u prevodu đavo dobio zbog svoje surovosti prema neprijateljima. U dvorištu palate nalazi se kameni bunar u koji turisti bacaju novčiće a prema legend grof Drakula svake noći dolazi na to mesto i ispunjava njihove želje. Legenda o najpoznatijem vampiru kaže da u zimsko doba svi vampire ustaju predvođeni grofom Drakulom i kreću u svoje demonske pohode tako da na put ne treba kretati bez belog luka! Nastavak vožnje do grada BRAŠOVA. Smeštaj u hotel. Obilazak starog jezgra grada: GRADSKA KUĆA i GLAVNI TRG SA FONTANOM, CRNA CRKVA, VIDIKOVAC… Fakultativna večera u nekom od restorana. Noćenje.
  2. dan (nedelja) Doručak(švedski sto). Napuštanje hotela. Vožnja do DVORCA PELEŠ koji se nalazi u veličanstvenom planinskom ambijentu Karpata, na jugu Transilvanije. Dvorac Peleš predstavlja jednu od najbolje očuvanih kraljevskih palata u Evropi. Izgrađen je u neoklasicističkom stilu u period od 1873.-1914.godine kao letnja rezidencija prvog kralja Rumunije Karola I. Dvorac obuhvata 170 raskošno uređenih soba i ima jednu od najdragocenijih zbirki umetnosti Istočne i Centralne Evrope koju čine statue, nameštaj, platna, oklopi, zlato, srebro, slonovača, kineski porcelain, tapiserije, tepisi i vitraži. Dvorac Peleš ima veliku zbirku oklopa kao I preko 2.000 umetničkih slika. Nastavak vožnje do grada SIBIU. Popodnevna šetnja starim jezgrom grada koji je 2007.godine nosio epitet KULTURNE PRESTONICE EVROPE: VELIKI I MALI TRG, KULA STEPENICA, MUZEJ BRUKENTAL i KUĆA UMETNOSTI, MOST LAŽOVA, … Povratak za Srbiju u kasnim popodnevnim satima. Nočna vožnja kroz Rumuniju….
  3. dan (ponedeljak) …dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim satima.


CENA 59 eur  (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti)

Cena aranžmana uključuje:

  1. Prevoz visokopodnim komfornim turističkim autobusom
  2. Smeštaj u 1/2 I 1/3 TWC sobama u hotelu 3*** u BRAŠOVU(HOTEL APOLONIA),na bazi  noćenja sa doručkom (švedski sto)
  3. Obilaske prema programu
  4. Organizaciju i vođstvo puta
  5. Minimalan broj za realizaciju programa je 45 pax

Cena aranžmana NE uključuje:

-ulaznicu za dvorac BRAN-7,5 eura

-ULAZNICU ZA DVORAC PELEŠ-7,5 EURA

-MEĐUNARODNO PUTNO OSIGURANJE

-INDIVIDUALNE TROŠKOVE PUTNIKA

            

021/300 57 48, 062/15 21 809, 060/13 17 990